Geboortefotografen samen verder als één vereniging

//Geboortefotografen samen verder als één vereniging

Geboortefotografen samen verder als één vereniging

Geboortefotografen samen verder als één vereniging
De beroepsvereniging Geboortefotografen.com en het Nederlands Collectief voor Geboortefotografen (NCVG) gaan verder als één beroepsvereniging van en voor professionele geboortefotografen in Nederland en België: Geboortefotografen.com

Een deel van de geboortefotografen van NCVG heeft zich aangesloten bij de beroepsvereniging Geboortefotografen.com.
Dit zijn:
Kristie Gloudemans van Kristie Gloudemans Fotoreportages
Cindy Willems van Birth Day Geboortefotografie & Cindy Willems Photography
Silvie Leurs-Kuijvenhoven van By Silvie Geboorte- en Newbornfotografie
Marjolijn De Graaf-vd Schaft van Fotografie Marjolijn de Graaf
Linda van den Burg van Linda van den Burg Fotografie
Gwendolyn Pieters van Gwendolyn Pieters Fotografie
De komende weken zullen deze fotografen zich voorstellen op onze facebook pagina
De overige leden van NCVG hebben besloten als zelfstandige collega’s door te gaan. NCVG houdt per 7 juli 2017 op te bestaan.

Door de krachten te bundelen ontstaat één professionele beroepsvereniging voor geboortefotografen, waardoor er meer duidelijkheid voor ouders en de medische wereld komt.

Beide voorzitters van de verenigingen zijn blij met deze ontwikkeling: ‘We hebben de laatste tijd veel gesprekken met elkaar gevoerd. Door de krachten te bundelen kunnen we geboortefotografie nu nog beter op de kaart zetten. Onze vereniging wordt onder andere met zes ervaren geboortefotografen van NCVG uitgebreid. We versterken elkaar met onze kennis, kunde en contacten. Ook voor toekomstige ouders, medisch personeel en geboortefotografen is één beroepsvereniging veel duidelijker. Je weet waar je moet zijn’, vertelt Linda Vriesen-Spaan, voorzitter van Geboortefotografen.com

Voor de buitenwereld was het vaak niet duidelijk wat het verschil tussen beide clubs was. En die scheidslijn was ook flinterdun. ‘Beide verenigingen hebben overeenkomstige doelstellingen en in dat opzicht is het logisch dat je met elkaar om de tafel gaat. We willen beide meer bekendheid geven aan geboortefotografie, een integere en betrouwbare keuze zijn voor toekomstige ouders en een betrouwbare partner zijn voor verloskundigen en ziekenhuizen. Door nu verder te gaan met één professionele beroepsvereniging kunnen we veel efficiënter en effectiever aan onze doelstellingen werken. Een mooie ontwikkeling wat mij betreft’, aldus Joanne Noordam, voorzitter van het NCVG.

Het NCVG en Geboortefotografen.com zijn beide ontstaan uit de behoefte om geboortefotografie op een professionele manier op de kaart te zetten. Lange tijd opereerden beide groepen naast elkaar, terwijl de geboortefotografen in dezelfde ziekenhuizen aan het werk zijn. Linda: ‘In gesprekken met ziekenhuizen die wij voeren over het afsluiten van contracten op de operatiekamers, is het bijvoorbeeld transparanter en handiger als er één beroepsvereniging aan tafel zit als gesprekspartner. Uiteindelijk hebben we allemaal dezelfde belangen en dat is om voor de ouders een prachtige geboortereportage van hun kind vast te leggen.’

Geboortefotografen.com is een professionele beroepsvereniging voor geboortefotografen in Nederland en België. Twee keer per jaar kunnen geboortefotografen zich aanmelden, waarna een strenge toelatingsprocedure volgt.

Op de Negenmaandenbeurs in de Rai in Amsterdam is de beroepsvereniging ieder jaar aanwezig met een grote stand. Bij Geboortefotografen.com zijn uitsluitend geboortefotografen aangesloten die voldoen aan de hoogste eisen om de mooiste geboortereportages af te leveren om kwaliteit en privacy te waarborgen.

Voor meer info: kijk op www.geboortefotografen.com

___________________________

Noot voor redactie:

Voor meer info zie www.geboortefotografen.com of www.ncvg.nl
Of neem contact op met de persvoorlichter Sandra van der Meulen, 06-20622661.

2017-07-07T15:07:40+00:00 juli 6th, 2017|Nieuws|0 Comments

Leave A Comment

error: © 2016 Geboortefotografen.com