Onderwaterbaby gaat viral op social media

Gisteravond plaatste onze fotografe Marijke Thoen een geweldige foto van een onderwatergeboorte op Facebook. In 2016 won ze de hoofdprijs met de foto van de geboorte van het zusje van deze baby, en nu mocht ditzelfde meisje haar broertje geboren zien worden. Marijke maakte hier een prachtige foto van en die werd -terecht- gelijk volop wereldwijd gedeeld.
We zaten allemaal te stuiteren en te juichen, want wat gunnen we het Marijke! ‘De mooiste geboortefoto ooit gemaakt’, werd al geroepen op social media. En ook onze pagina ontplofte met honderden reacties, likes etc.

Geblokkeerd op Facebook

Groot was de ontluistering toen we vanochtend wakker werden en we allemaal geblokkeerd waren op Facebook. We konden onze zakelijke en privé pagina’s niet meer op, omdat we een aanstootgevende foto hadden geplaatst. De foto is gerapporteerd omdat het ‘niet op Facebook thuis hoort’, ‘het grensoverschrijdend is’, ‘het naakt is’.

De hele dag komen er schaarsgeklede dames, mishandelde dieren, dode dieren, verkeersongelukken en andere dingen voorbij op Facebook die we echt niet willen zien. Maar dat kan en mag van Facebook. Het begin van het leven, iets dat zo mooi en puur en vooral door een fotograaf netjes in beeld is gebracht mag dus niet.

Podium voor Marijke

Met deze blog willen we jullie de mogelijkheid geven om de foto alsnog te bekijken en Marijke het podium geven dat ze verdient.