Een geboortefotograaf die bij zo’n intiem moment aanwezig is? Een fotograaf die foto’s maakt van mijn partner die pijn heeft? Wil ik dat wel?

Veel vaders vinden het van tevoren maar een gek idee! Die moeten er vaak niet veel van weten. Hebben vaak een verkeerd beeld bij de foto’s. Vooral eng en bloederig.
Maar de foto’s zijn verre van dat! En gelukkig zien de vaders dat vaak al in tijdens het kennismakingsgesprek dat wij hebben met de aanstaande ouders.

We zorgen ervoor dat ze demo albums kunnen bekijken, zodat ze een goed en realistisch beeld krijgen van wat we vastleggen en hoe!

Tijdens de geboorte merken we dat de meeste vaders het meestal wel fijn vinden dat we erbij zijn. Als de moeder helemaal in zichzelf is gekeerd om haar weeën op te vangen, is het soms fijn om even tegen iemand te kunnen praten. Even een bemoedigend woordje tussendoor. Want het is natuurlijk een enorm spannende gebeurtenis!

Daarbij vinden de meeste vaders het toch ook wel erg fijn dat ze zich niet druk hoeven te maken over het maken van foto’s! Ze kunnen zich volledig op hun partner richten, die de steun vaak goed kan gebruiken!

Om al die twijfelende vaders (en misschien toch ook nog wat moeders) te laten zien dat het echt niet raar is om een geboortefotograaf bij de geboorte van je kindje te hebben, hieronder een aantal mooie reacties van de vaders met die ervaring ? Met daaronder bij sommige quotes een foto uit de bijbehorende geboortereportage.

“Briljante weergave van het mooiste moment van ons leven, inclusief hele leuke blog over de hele happening!”
– Ronald

“In eerste instantie had ik mijn twijfels bij een geboortefotograaf, een geheel onbekende bij zo’n intiem moment uit ons leven. Maar dan huppelend op haar sokken, op krukken en stoelen staan en dan toch nog onopgemerkt blijven, dan ben je in mijn ogen een top geboortefotograaf. En dan het prachtige resultaat… ik zou er zo weer voor kiezen.”
-Dirceu-

“Het mooiste moment in m’n leven is op de meest mooie manier vastgelegd”
-Daan-

“Ik merkte bijna niet dat ze er was en zag pas nadat de foto’s binnen waren hoeveel momenten ze vast had gelegd. Ze is er wel, maar je merkt het niet ;-). Dat was wel iets waar ik van te voren over nadacht; in hoeverre zou een ‘vreemde’ een plaats in gaan nemen, dit bleek niet het geval te zijn. Het zijn prachtige foto’s geworden en ik zou het andere vaders ook zeker aanraden, je kunt je volledig focussen op je vrouw en de geboorte van je kindje en ondertussen worden alle mooie momenten voor je vastgelegd.”
-Jeroen-

“Het is en blijft een heel bijzonder moment om vast te leggen. Voor jezelf, je kind en ook om het moment te kunnen delen met familieleden.”
-Vincent-

“De bevalling verliep niet zonder complicaties en aangezien moeders uitgeput was na zo’n lange dag en er zo veel om ons heen gebeurde waren we toch stukjes van de film kwijt. Echter alles viel weer op zijn plaats toen we de foto’s zagen.”
-Gilbert-

“De bevalling ging achteraf allemaal zo snel en je leeft zo in een roes, dat je het allemaal niet meer kunt herinneren.
En daarom zijn we zo onwijs blij met alle foto’s en het filmpje, zodat we deze hele bijzondere ervaring zo vaak als we willen terug kunnen kijken.”
-Bert-

“Nu, precies 1 jaar na de bevalling van onze dochter June, kan ik eerlijk zeggen dat de foto’s van de geboorte van Dean en June het mooiste cadeau zijn dat ik ooit gekregen heb!”
-Raymond-

“Het was echt super om een geboortefotograaf erbij te hebben. Je hoeft zelf niet aan de foto’s te denken en het zijn super mooie foto’s geworden! Zo mooi krijg je het zelf niet voor elkaar!”
-Thijs-

“Een blijvende herinnering aan de roes die ze bevalling noemen. Zo kan je de schitterende foto’s en de onopvallende aanwezigheid van onze fotograaf noemen. Naast je vluchttas bij de deur, moet het nummer van je geboortefotograaf liggen, een must om erbij te hebben… Absolute aanrader!”
-Thomas-