Vaderdag, een dag om bewust stil te staan bij het vader zijn, of mogelijk het binnenkort vader worden. Ik kan me vaderdag nog goed herinneren van toen ik zelf klein was. Op school knutselden we dan een cadeautje in elkaar wat we op zondag mochten geven. Oh, wat vond ik het altijd moeilijk om het cadeautje verstopt te houden en mijn mond niet voorbij te praten.  En het leuke was, wat je ook gaf, papa vond het altijd mooi, ook al had je buiten de lijntjes gekleurd, zat je knutselwerk nog vol met lijmklodders of zat het huis daarna nog een week onder de losgelaten glitters. Vol trots werd je tekening opgehangen of nam papa jouw knutselwerk mee naar zijn werk. Toen mijn vader een aantal jaar geleden met pensioen ging en hij zijn persoonlijke spullen weer mee naar huis nam, kwam er uit de tas een knutselwerkje van houten wasknijpers. Zonder dat ik het wist heeft het bakje al die jaren op zijn bureau gestaan en dienst gedaan als opslagplaats voor pennen en potloden. ‘Weet je het nog?’ vroeg mijn vader met een glimlach, ‘Van jou gekregen, met vaderdag.’

Toen ik wat ouder was, sloop ik ‘s ochtends naar beneden om een ontbijtje te maken. Zonder mokken at mijn papa zijn beschuitje hagelslag en dronk z’n jus d’orange (uit pak). Voor zijn dochter kon dan broodnodige kopje koffie nog wel even wachten. Ik had (en heb) gewoon de beste papa van de wereld.

Eigenlijk is het elke dag vaderdag. Want de momenten dat er een kindje wordt geboren, wordt er ook (opnieuw) een papa geboren, of een opa. Als geboortefotograaf mogen wij ook deze prachtige momenten vastleggen. Door onze lens zien wij de liefdevolle steun, de praktische hulp, de machteloosheid soms, de liefde en die enorme verliefdheid wanneer hun zoon of dochter eindelijk daar is. Voor al die beste papa’s (en opa’s) van de wereld hebben wij deze prachtige collage gemaakt, want:

Papa is mijn superman,
hij is een echte held.
En als er iets is dat ik niet kan
dan kan hij het zeker weten wel.
Er zijn wel een miljoen papa’s,
grote, kleine, hele dunne of een beetje dik
maar de allerleukste papa,
ja… die heb ik!