Onze

FAQ items aan het laden...

Geboortefotografie is bezig aan een opmars in Nederland en België.

Tijdens de geboorte worden zorgverleners steeds vaker geconfronteerd met een ingehuurde geboortefotograaf. Geboortefotografen.com is een professionele beroepsvereniging en op deze pagina willen we graag kraamverzorgsters, verloskundigen, verpleegkundigen en artsen informeren over de werkwijze van een professioneel geboortefotograaf.

Doelstelling

Het professionaliseren van het beroep geboortefotograaf en de samenwerking tussen de geboortefotograaf en zorgverleners in goede banen te leiden. Tevens wensen wij een actieve bijdrage te leveren aan het waarborgen van de privacy van u als zorgverlener en denken wij graag mee aan het beleid van fotografie binnen uw ziekenhuis/praktijk.

Professioneel en deskundig

De aangesloten fotografen van Geboortefotografen.com zijn professioneel en deskundig.  Zij zijn er voor de ouders om het geboorteproces in beeld te brengen, zonder het geboorteproces te verstoren en op zo’n manier dat alle zorgverleners hun werk kunnen doen.

Privacy

De aangesloten fotografen bij onze beroepsvereniging hebben privacy hoog in het vaandel. Wij zien er als vereniging op toe dat onze leden medisch personeel niet herkenbaar in beeld brengen en foto’s waarop medisch personeel eventueel wel herkenbaar is zullen nooit zonder toestemming online worden geplaatst. Wij doen ons werk zo professioneel mogelijk en weten onze plek in de verloskamer en in de operatiekamer tijdens een sectio. Vooraf is er met de ouders een uitgebreid kennismakingsgesprek geweest, waarin zij hun wensen herkenbaar hebben gemaakt ten aanzien van de foto’s en hun eigen privacy. Tijdens dit gesprek komt ook uw privacy als zorgverlener aan bod.

Samenwerken

Wilt u als zorgverlener meer weten over geboortefotografie, of wat we voor elkaar kunnen betekenen dan komt er graag iemand van onze beroepsverenging langs om ons werk toe te lichten. Met de toenemende vraag naar geboortefotografen neemt ook de wens toe vanuit zorgverleners voor het opstellen van een protocol wanneer men in aanraking komt met een geboortefotograaf. Met veel toewijding en inspanning hebben wij met een aantal ziekenhuizen mogen meedenken en een actieve bijdrage geleverd aan het opstellen van een soortgelijk protocol. Deze protocollen bieden ook de mogelijkheid voor het vastleggen van een geboorte tijdens een sectio. Samenwerken aan vertrouwen, deskundigheid en professionaliteit is ons uitgangspunt. Bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt hier de ziekenhuizen vinden waar wij reeds schriftelijke afspraken mee hebben gemaakt of waar onze leden naar tevredenheid van de zorgverleners een reportage tijdens een sectio hebben gemaakt.

Neem gerust een kijkje op onze website voor verdere informatie.