Aanmelden

Wanneer je voldoet aan alle aanmeldcriteria, kun je onderstaand formulier invullen.

Toetreden tot DuPho Geboorte is op twee momenten in het jaar mogelijk, namelijk in september en maart.
Indien je niet wordt toegelaten ontvang je hiervoor een uitgebreide motivatie.

Let op: behalve dit formulier dien je 25 foto’s zonder logo of naamsvermelding (waarvan minimaal 5 foto’s in kleur) van dezelfde geboorte te mailen via WeTransfer op hoge resolutie naar aanmelden@geboortefotografen.com. Deze foto’s moeten een bevalling laten zien van de weeën, de geboorte van de baby en de eerste uren na de bevalling. Vermeld bij de we-transfer duidelijk je naam en bedrijfsnaam.

Alle informatie over het verloop van de inschrijfprocedure, de toelatingsvoorwaarden en wat wij je te bieden hebben als DuPho Geboorte, kun je teruglezen op de  pagina over de aanmeldcriteria.

  Jouw gegevens


  Contact


  Bedrijfsgegevens
  Online gegevens

  Algemeen

  Werkgroepen

  Ik zet me graag in voor DuPho Geboorte door me aan te sluiten bij een werkgroep.
  Indien dit mogelijk is gaat mijn interesse uit naar: (meerdere antwoorden mogelijk)

  Algemene voorwaarden

  Lees Algemene voorwaarden


  captcha
  Typ de code over in het bovenstaande vak, hoofdletter gevoelig.

  Veelgestelde vragen

  Binnen Geboortefotografen.com versterken we elkaar door kennis en ervaring te delen. Wij bieden je als fotograaf een netwerk van collega’s in het vak en zijn op de hoogte van ontwikkelingen binnen de branche. Daarnaast zorgen we ervoor dat je zowel als ervaren en als beginnende fotograaf je verder kunt ontwikkelen. Door de toelatingseisen binnen de vereniging laat je ouders en zorgverleners zien dat je aan deze voorwaarden, vastgesteld door een onafhankelijke beroepsvereniging, voldoet. Geboortefotografen.com is er op gericht om ouders te voorzien van een kwalitatief hoogwaardige reportage. Alle leden dienen jaarlijks aan de voorwaarden te voldoen en dienen zich te houden aan de ethische code die te vinden is onderaan het aanmeldformulier. Uiteraard zijn er ook goede geboortefotografen buiten de beroepsvereniging, het is een persoonlijke keuze of een fotograaf gebruik wil maken van de voordelen van een vereniging.
  Binnen geboortefotografen.com hebben we meerdere bedrijven die uit twee fotografen bestaan. Als bedrijf betaal je per persoon de contributie van de vereniging. Door deze bijdrage kunnen beide fotografen deelnemen aan activiteiten en workshops. Als beroepsvereniging verwachten wij van beide fotografen inzet voor de werkgroepen.
  Als beroepsvereniging vinden we het belangrijk dat geboortefotografie op waarde wordt geschat, zowel door de fotograaf, als door de ouders. Er komt heel wat bij kijken, omdat je 24 uur per dag 7 dagen in de week opgeroepen kan worden. Dit vergt veel van een fotograaf en de mensen erom heen. Wij vinden het daarom belangrijk om leden voor te lichten en te zorgen dat de service naar waarde wordt geprijsd. Uiteraard is iedereen vrij om zijn of haar prijs te bepalen en is dit geen harde eis om aan te sluiten. Een minimum prijs hanteren is bij de wet verboden.
  Binnen geboortefotografen.com is er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij het fotograferen van een geboorte op de O.K. Deze ervaring hebben wij kunnen opdoen door het vertrouwen van zorgverleners in de fotograaf die op dat moment aanwezig was. Vanuit ouders, zorgverleners en fotografen is de wens ontstaan om in gesprek te gaan met ziekenhuizen hierover.

  Tot voor kort werd het fotograferen van een geboorte op de O.K. door veel ziekenhuizen uitsluitend toegestaan wanneer dit door de verpleging of medisch fotograaf gebeurde die in dienst is van het ziekenhuis. Inmiddels merken steeds meer betrokkenen dat het fotograferen van een geboorte een specialisme is en dat de vraag hier naar groeit. Door deze toenemende vraag zijn de gesprekken met diverse ziekenhuizen gestart onder welke voorwaarden dit toegelaten kan worden.

  Vanuit de beroepsvereniging kunnen wij ondersteuning bieden. Zo kunnen wij vanuit de beroepsvereniging ziekenhuizen een overeenkomst aanbieden waarin de gedragsregels staan waaraan ieder lid van Geboortefotografen.com zich dient te houden. De regels zijn gericht op hygiëne, veiligheid en privacy.

  Het is echter de persoonlijke keuze van een ziekenhuis hier gebruik van te maken, een eigen protocol op te zetten of dit op een andere wijze in te vullen. Daar waar hier tot nu toe gebruik van is gemaakt, diende de overeenkomst van Geboortefotografen.com als basis en is deze aangevuld naar de eisen van het ziekenhuis. Ook zijn er ziekenhuizen die hierin nog geen standpunt hebben ingenomen.

  De beroepsvereniging is enkel ondersteunend en heeft in geen enkel ziekenhuis in Nederland of België het alleenrecht met betrekking tot toegang tot de O.K.

  Als beroepsvereniging zijn wij zeer verheugd dat deze gesprekken hebben plaatsgevonden. Dit heeft ertoe geleid dat in meerdere ziekenhuizen de deuren voor fotografen zijn geopend daar waar deze tot voor kort nog gesloten waren. Het is dus geen beperking naar ouders toe maar juist een verruiming van mogelijkheden. Het toekennen van een overeenkomst aan een fotograaf ligt bij het ziekenhuis en niet bij Geboortefotografen.com. De doelstelling van de vereniging is o.a. het verhogen van de kwaliteit binnen geboortefotografie en niet het nastreven van een alleenrecht.
  Nee, helaas is het niet mogelijk om bij meerdere geboortefotografenverenigingen en/of -groepen aan te sluiten binnen de Benelux. Ons doel is om als beroepsvereniging het beroep geboortefotograaf te professionaliseren en hierin samen te groeien.
  Er zijn inmiddels meerdere ervaren geboortefotografen die een opleiding/workshops verzorgen over geboortefotografie, zowel voor de beginner als de gevorderde geboortefotograaf. Hieronder vind je een aantal websites van leden die tevens opleidingsmogelijkheden bieden: https://childbirthphotoacademy.nl/ https://www.marijkethoen.be/workshops/ (België)
  Als vereniging hanteren we een contributiebedrag van € 395,- voor een jaar lidmaatschap. Dit bedrag is tot stand gekomen na het opstellen van een jaarbegroting waarin we verschillende uitgaves hebben meegenomen.

  We vinden het belangrijk om ons als geboortefotografen te blijven ontwikkelen en onze kennis op peil te houden. Voor onze leden organiseren we workshops met verschillende thema’s. Naast deelname aan beurzen en kennisvergroting van onze fotografen zitten er ook kosten in de website en andere gezamenlijke PR uitingen waarmee we werken aan onze doelstelling. Als vereniging hebben we door een jurist een overeenkomst laten opstellen welke beschikbaar is voor ieder lid.
  Omdat onze vereniging de kwaliteit van geboortefotografie wil waarborgen naar de ouders en de zorgverleners toe.
  In onze motivatie hebben we je laten weten, welke punten nog je aandacht nodig hebben. Daar kan je de komende tijd aan werken wanneer je geboortes fotografeert. Je zou ook een workshop bij een van de workshop-aanbieders kunnen gaan volgen, om je kennis en theorie te verbeteren.
  © 2013- 2024 GeboorteFotografen.com
  Alle rechten voorbehouden.