Werkwijze & Privacy

Onze geboortefotografen zijn in de eerste plaats ingehuurd door de ouders, om de geboorte van hun kindje op een mooie wijze vast te leggen. Op integere en stille wijze doen wij ons werk, ons daarbij bewust van het belang van medisch personeel rondom het bed.

Kennismakingsgesprek

Een geboortefotograaf heeft vooraf een uitgebreid kennismakingsgesprek met de aanstaande ouders. Hierin worden al hun wensen besproken en de fotograaf legt haar werkwijze uit. Een professionele fotograaf legt het geboorteproces vast, zonder dit te verstoren.

Van weeën tot de komst van opa en oma

Geboortefotografie vertelt het emotionele verhaal van een geboorte. Dit begint al in het weeënstadium en duurt tot aan de komst van eventueel bezoek. In de meest ideale situatie is de geboortefotograaf aanwezig bij ca. 3 tot 5 centimeter ontsluiting en blijft zij tot ongeveer 3 uur na de geboorte om op die manier een reportage te kunnen maken die het complete verhaal vertelt.

Privacy

De geboortefotograaf werkt op zo’n manier dat ze niet in de weg staat voor het medisch personeel. Daarnaast zal zij te allen tijde de orders opvolgen die het medisch personeel voorschrijft. Ze werkt respectvol en houdt rekening met alle betrokken partijen. Onze fotografen brengen medisch personeel niet herkenbaar in beeld voor social media, maar zullen wel voor de ouders wat foto’s maken. Tenslotte hebben jullie geholpen hun kindje ter wereld te brengen. Deze foto’s gaan altijd in overleg en zijn uitsluitend voor privé gebruik van de ouders bedoeld.

Sectio’s

Velen van ons hebben al goede ervaringen opgedaan tijdens sectio’s in diverse ziekenhuizen. Ook in de operatiekamer weten wij onze plek. Hier geldt hetzelfde voor privacy: medisch personeel zal niet herkenbaar in beeld worden gebracht en al onze fotografen weten wat steriel is en moet blijven. Met verschillende ziekenhuizen hebben wij inmiddels een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, zodat het ziekenhuis verzekerd is van een goede, professionele en betrouwbare geboortefotograaf, die weet wat ze doet.

© 2013- 2024 GeboorteFotografen.com
Alle rechten voorbehouden.