Blog

/ Voor ouders / Blog

De mooiste foto’s van een keizersnede

Soms zijn er medische redenen waarom je als vrouw niet vaginaal kan gaan bevallen. Dan wordt voor een geplande keizersnede (sectio) gekozen. Het kan ook zo zijn dat er tijdens de bevalling besloten moet worden dat de baby met een keizersnede gehaald moet worden. In Nederland bevalt 82% van alle vrouwen vaginaal. 18% van de bevallingen eindigt in een sectio.    Tegenwoordig wordt in veel ziekenhuizen ook een gentle sectio aangeboden, waarbij de ouders op het laatste moment meekunnen kijken hoe hun baby geboren wordt. De baby wordt dan na de geboorte bij de mama op de borst gelegd, zodat er het eerste huid op […]

Lees meer
9 February 2022 Deel bericht

Trotse broertjes en zusjes

Hoe kinderen reageren op een nieuw broertje of zusje blijft altijd weer een verrassing. De één vindt de beschuit met muisjes interessanter, de ander heeft meer oog voor een kadootje. Maar er zijn ook broertjes en zusjes die gelijk al verliefd zijn op de baby. Vertederend en voorzichtig bewonderen zij hun nieuwe broertje of zusje. En soms zijn ze zelf bij de bevalling aanwezig! Hoe mooi en bijzonder is dat. Onze fotografen hebben deze prachtige foto’s gemaakt van deze ontmoetingen.

Lees meer
21 October 2021 Deel bericht

Emoties tijdens geboorte

Van juichende oma’s tot huilende papa’s, van trillende opa’s tot hele blije broertjes en zusjes, wat een emoties komen er los tijdens een geboorte! Aan ons de taak en de eer om deze prachtige emoties vast te leggen op de foto. Terwijl we ook  een traantje wegpinken tijdens ons werk. Geniet mee met deze prachtige foto’s van onze geboortefotografen uit Nederland.  

Lees meer
15 September 2021 Deel bericht

Prachtige foto’s van badbevallingen in Nederland

Bevallen in bad wordt steeds populairder. In steeds meer ziekenhuizen zijn verloskamers uitgerust met mooie bevalbaden. Wie thuis gaat bevallen en geen geschikt bad heeft, kan er eentje huren (bijvoorbeeld bij bevallingsbaden en birthpoolinabox) Bevallen in bad kent veel voordelen. Het is heerlijk rustgevend voor de barende vrouw maar ook voor de baby, die al negen maanden in het vruchtwater zit. Voor de baby is de overgang naar de buitenwereld zo rustiger als hij of zij eerst in het warme water terechtkomt.  Warm water zorgt daarnaast voor een pijnstillende werking en je kunt tijdens je weeën in het water makkelijker […]

Lees meer
16 June 2021 Deel bericht

Crowning/hoofdje geboren

De geboorte van je kindje, voor veel vrouwen die voor het eerst bevallen zo’n groot raadsel nog hoe het zal gaan en hoe het kindje eruit zal komen.

Lees meer
6 May 2020 Deel bericht
© 2013- 2023 GeboorteFotografen.com
Alle rechten voorbehouden.