/ Voor ouders / Blog / Internationale Fotowedstrijd
 

Internationale Fotowedstrijd

Elke jaar organiseert The International Association of Professional Birth Photographers (IAPBP) een fotowedstrijd. Dit is 1 van de grootse wedstrijden die er zijn voor geboortefotografen. Ik besloot mee te doen en stuurde 1 foto in. Niet wetende dat die ene foto mijn wereld op zijn kop zou zetten.

Het verhaal achter deze foto: Deze geboorte was in maart 2019. Het moment dat ik de foto gemaakt had wist ik het: dit is magie. Ik ging naar huis en vroeg de moeder op de foto of ik de foto mocht delen in een internationale fotowedstrijd, omdat ik dacht hij ‘awardwinning’ was. Helaas was het antwoord daarop ‘nee’. Ze wou niet herkenbaar in beeld, en ondanks dat mijn hart huilde accepteerde ik het (ik kon niet anders) en probeerde de foto te vergeten.

Maar toen, net voor Kerstmis kreeg ik een berichtje van deze moeder: ‘Hi Jessica, de foto is te mooi om niet met de wereld te delen, ik geef je hierbij toestemming en beloof me dat je hem instuurt voor een wedstrijd’. Ik sprong de kamer door van blijdschap, en natuurlijk zou ik hem inzenden!

Zo gezegd zo gedaan, ik zond de foto in en zag hem staan tussen alle andere inzendingen van geboortefotografen uit 52 verschillende landen en kon alleen maar hopen dat zij hem net zo mooi vonden als dat ik hem vond. Ik had een emotionele band met de foto omdat ik dat kindje geboren mocht zien worden, maar hoe zouden anderen erover denken?

En toen, op 6 februari 2020, ik lag al in bed omdat ik een bevalling had gehad die dag en moe was. Mijn telefoon bleef gaan en ik moest wel even kijken wat er aan de hand was. ‘Je hebt gewonnen!’ Wat? In mijn ondergoed en met mijn slaapmasker in mn haar ren ik de trap af en staat mijn computer op. En daar staat het, ik ben de ‘overall winner’ en de members choice ‘postpartum’ winnaar. Holy sh*t!

Toen kon ik nog niet bedenken wat dit me allemaal zou gaan brengen. Website’s van over de hele wereld deelden mijn foto, interview na interview volgde, publicaties in verschillende kranten, live op de radio bij Omroep West en als kers op de taart mocht ik bij Koffietijd vertellen over geboortefotografie. Knijp me!

Het winnen van deze wedstrijd bracht me zoveel meer dan alleen ‘de prijs’, ik sloot internationale vriendschappen, ik kon geboortefotografie vertegenwoordigen op nationale tv, ik veranderde van iemand met telefoonangst naar iemand die telefonisch interviews gaf met veel plezier. Ik ben enorm dankbaar voor deze geweldige ervaring!

Liefs
Jessica
VI-Photography   

Bij omroep West
15 April 2020 Deel bericht
© 2013- 2024 GeboorteFotografen.com
Alle rechten voorbehouden.